Tudnivalók az új GLE SUV-ról.

A modellfrissített GLE új hűtőráccsal ellátott optimalizált front designja hangsúlyozza a dinamikus SUV-karaktert. Az opcionálisan elérhető 22"-os könnyűfém keréktárcsák és a panoráma-tolótető már első pillantásra is magas szintű vezetési komfortot sugároznak. Engedje, hogy lenyűgözzék a részletek: A környezetmegvilágítással az ajtók nyitásakor egy animált Mercedes-Benz csillagmintázat vetül a padlóra.

Belső tér

Az új GLE SUV belső tere.

Az új GLE belső tere első osztályú kényelemmel és kiváló minőségű anyagokkal inspirál az exkluzív, jó hangulatú környezetért. Az új, háromküllős, multifunkciós kormánykerékkel és a legújabb generációs MBUX rendszerrel felszerelt GLE minden utazás során kiváló kezelési kényelmet kínál.

Alternatív hajtás

GLE SUV plug-in hybrid modellek.

Nagy hatótávolság, rövid töltési idő: a GLE a Mercedes-Benz jelenleg legnagyobb SUV-ja plug-in hybrid hajtással, dízel- vagy benzinmotorral. GLE Plug-in hybridek a nagyobb akkumulátornak köszönhetően tekintélyes, akár 99 km-es hatótávolságot is képesek elérni. Ez lehetővé teszi, hogy a városban és rövid utakon akár CO2-kibocsátás nélkül közlekedjen, hosszú utakon pedig élvezze a belsőégésű motor által nyújtott függetlenséget és hatótávolságot.  

GLE SUV 400 e 4MATIC | kombinált súlyozott üzemanyag-fogyasztás: 1,1-0,8 l/100 km; kombinált súlyozott áramfogyasztás: 27,3-24,7 kWh/100 km; kombinált súlyozott CO₂-kibocsátás: 25-19 g/km (WLTP értékek)[1]

 

*A töltési idő 10-80%-os teljes töltésnek felel meg, ha 400 V tápfeszültségű, legalább 300 A áramerősségű egyenáramú gyorstöltő állomást használ.

[1]  Az értékek a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletének XXI. mellékletében meghatározott WLTP mérési módszer alapján kerültek meghatározásra. Az üzemanyag-fogyasztási értékek kiszámítása ezen értékek alapján történt. Az áramfogyasztás és a hatótávolság meghatározása a 2017/1151/EU rendelet alapján történt.

Felszereltségek

A GLE SUV felszereltségének kiemelkedő elemei

Tudjon meg többet a GLE további elérhető felszereltségeiről, többek között a multimédia, az asszisztensrendszerek, valamint a kényelem és biztonság kategóriákból.

Vezetői segédrendszerek Plus csomag

Biztonságosan az autonóm vezetés felé vezető úton: A Vezetői segédrendszerek Plus csomag a helyzetnek megfelelően támogatja Önt a sebességadaptációval, a kormányzással és az ütközésveszéllyel. A csomag számos asszisztensrendszert tartalmaz, mint például a DISTRONIC aktív távolságtartó asszisztenst és az aktív forgalmi dugó asszisztenst. Ezáltal csökkenthető a baleset kockázata és az utasok és a közlekedés résztvevői hatékony védelmet kaphatnak. Így nyugodtan és biztonságban érheti el úti célját.

ENERGIZING AIR CONTROL

Az ENERGIZING AIR CONTROL levegőminőség- és finomporszenzor segítségével ellenőrzi a levegőminőséget. A kétlépcsős szűrőkoncepció példaértékűen csökkenti a finom por mennyiségét és az egyéb belélegezhető káros anyagok nagy részét a belső térben. A mért értéktől függően automatikusan vált a friss levegő és a belsőlevegő keringetés üzemmód között.

Offroad technikai csomag

Az Offroad technikai csomaggal az összkerékhajtás karakterisztikája mellett fontos futómű-beállításokat is pontosan hozzáigazíthat az aktuális közlekedési helyzethez. A terepjárókra jellemző alkatrészeknek, például a változtatható járműszintnek köszönhetően aktív támogatást kap a nehéz helyzetekben a terepen. Ez lehetővé teszi például a meredek emelkedők és lejtők, valamint a laza vagy csúszós felületen való vezetés elsajátítását.

E-ACTIVE BODY CONTROL

Az intelligens E-ACTIVE BODY CONTROL futómű képes felmérni a sebességet, a terhelést és a vezetési helyzetet, és ennek megfelelően külön-külön beállítani a csillapítást és a szintszabályozást minden egyes kerék esetében. A kitűnő menetkényelem és kiemelkedő stabilitás érdekében – közúton és terepen, száraz, nedves és csúszós útfelületen egyaránt.